Enzimler canlı sistemlerde yaşamı mümkün kılan bir dizi biyokimyasal reaksiyonları kataliz ederler. Bu özellikleri sayesinde çeşitli endüstriyel süreçlerde doğal katalizör olarak kullanılırlar. Günümüzde endüstriyel enzimlerin % 50’den fazlasının üretiminde funguslar kullanılmaktadır. Fungal enzimler üretilen ürünlere uygun raf ömrü ve maliyet sağlamak için uygun stabiliteye sahip olduklarından gıda, kimya, ilaç, fırıncılık, biracılık, antibiyotik üretimi gibi çeşitli endüstriyel proseslerde başarıyla kullanılmaktadır.
Bu bölüm sizleri fungal enzimler ile buluşturacak serinin devamı niteliğindedir. Katı besi yerinde fungusların enzim aktivitelerinin aranması, katı veya sıvı besi yerinde enzim üretimi ve aktivite tayini konularına odaklanılan serinin ikinci bölümünde selülaz, ksilanaz ve pektinaz enzimlerine yer verilmiştir.