Saprotrofik funguslar ekosistemin işleyişinde eşsiz canlılardır. Öncelikle, organik madde ayrışmasını ve besin geri dönüşümünü kendisi ve diğer canlılar lehine kolaylaştırırlar. Funguslar, enzimlerin, vitaminlerin, polisakkaritlerin, polihidrik alkollerin, pigmentlerin, lipidlerin ve glikolipitlerin üretimi gibi birçok endüstriyel süreçte üretici organizma olarak kullanılmaktadır. Fungusların sekonder metabolitleri tedavi amaçlı ve gıda katkısı olarak yoğun olarak üretilmektedir. Günümüzde Rekombinant DNA Teknolojileri ile “Genetiği Değiştirilmiş Mikroorganizma (GDMO)” lar elde edilerek maya/diğer funguslardan gereksinim duyulan enzim/metabolitler yüksek verimlilikte üretilmektedir. Bu nedenle doğal izolatlar endüstriyel enzimler/metabolitler için potansiyel gen kaynaklarımızdır.
Bu bölüm sizleri fungal enzimler ile buluşturacak serinin ilk halkasıdır. Katı besi yerinde Fungusların enzim aktivitelerinin aranması ve sıvı besi yerinde enzim üretimi ve aktivite tayini konularına odaklanılacak serinin bu bölümünde proteaz, keratinaz, amilaz ve kitinaz enzimlerine yer verilmiştir.