Sindirim sistemi kanalında (gut) yaşayan anaerobik funguslar, konakları olan herbivor hayvanlar tarafından besin olarak alınan bitkisel biyomasın sindirim kanalında yıkımından sorumlu olan en önemli mikrobiyal gruplardan birisini oluşturmaktadır. Bu yıkımı ürettikleri oldukça geniş yelpazeye sahip lignoselülozik enzimler aracılığı ile gerçekleştirirler. Bu funguslar, hayvan sağlığı, refahı ve üretim etkinliği noktalarında farklı biyoteknolojik uygulamaların yanı sıra biyogaz üretim potansiyelleri ile de ön plana çıkarlar. Diğer taraftan, çiftlik hayvanları tarafından oluşturulan ekolojik ayak izi probleminin azaltılmasındaki rolleri ile insan sağlığı açısından oldukça önemli olan konjuge linoleik asit (KLA) üretimindeki fonksiyonları ve bu özelliklerin biyoteknolojik uygulamalardaki potansiyelleri son yıllarda popülarite kazanmıştır. Bu bölümde, fungal dünyanın bu özel grubunun izolasyonu, saflaştırılması, uzun süreli saklanması ve biyoteknolojik potansiyeli incelenecektir.
Anaerobik Fungusların İzolasyonu ve Biyoteknolojik Önemleri
₺ 0,00
Emin Özköse, Tuğçe Turgut
Categories: Bölümler, Endüstriyel Biyoteknoloji
Related products
- Endolikenik Fungusların İzolasyonu ve Biyoteknolojik Önemleri₺ 0,00Add to cart
Gamze Kurtuluş, Barış Gökalsın
- Fungal Enzim Üretimi ve Aktivite Tayini 1 – Amilaz, Keratinaz, Kitinaz, Proteaz₺ 0,00Add to cart
Hatice Korkmaz Güvenmez, Damla Sihay