Temeli kimya mühendisliği olan biyoproses mühendisliği; biyolojik ürünlerin işlenmesi, üretilmesi, taşınması, depolanması, korunması, kontrolü, paketlenmesi ve dağıtımı dahil olmak üzere biyoteknolojik üretimi ve operasyonlarına mühendislik, bilim ve matematik ilkelerini yorumlayan ve uygulayan bilimsel, akademik ve profesyonel bir alandır. Biyoteknolojik süreçler; şarap, bira, ekmek ve peynir üretimi gibi uygulamaları içeren uzun bir geçmişe sahiptir. Daha yakın zamanlarda ise biyoproses mühendisliği uygulama alanları arasında; antibiyotik, endüstriyel çözücüler, organik asitler, aşılar, kan ve doku ürünleri üretimleri yer almaktadır. Biyoteknolojik üretimler, mikrobiyal fizyoloji, ölçek büyütme, reaktör tasarımı, fermentasyonda ısı ve kütle transferi, ayırma ve saflaştırma süreçlerine ilişkin çalışmalara dayanır. Bu bölümde biyoteknolojik üretim süreç ve sistemleri, biyoreaktörler ve tasarımları ve biyoproses tasarımı konularına yer verilmiştir.
Biyoproses Mühendisliği İlkeleri
₺ 0,00
Ali Coşkun Dalgıç
Categories: Bölümler, Endüstriyel Biyoteknoloji
Related products
- Fungal Enzim Üretimi ve Aktivite Tayini 1 – Amilaz, Keratinaz, Kitinaz, Proteaz₺ 0,00Add to cart
Hatice Korkmaz Güvenmez, Damla Sihay
- Fungal Fermentasyonda Alt Akım İşlemleri₺ 0,00Add to cart
Çiğdem Bilgi, Eyüp Bilgi, Özge Özşen Batur